Procesul de recondiționare covor PVC folosind sisteme pe bază de poliuretan este o soluție inteligentă care îi salvează beneficiarului timp și bani. Activitatea din spitale sau clinici nu poate fi oprită pentru o perioadă lungă de timp, din motive evidente. Așadar, când renovarea este necesară și nu mai poate aștepta, procesul de recondiționare este cea mai la îndemână și rapidă soluție.

Iată mai jos, pe scurt, etapele recondiționării unui covor PVC, înainte de a redeveni ca nou:

image

Etapa I – Reparații pardoseală (intervenții asupra porțiunilor deteriorate)

Covorul PVC medical, deși o suprafață rezistentă, își pierde cu timpul caracteristicile inițiale și se poate deteriora. Într-o primă etapă, se înlocuiesc zonele afectate de zgârieturi adânci, cordoane de sudură sau bucăți de covor rupte. Pentru zgârieturi se folosește un chit special care le acoperă, iar în cazul porțiunilor rupte, zona se înlocuiește complet.

image

Etapa II – Decaparea suprafeței

Curățarea pardoselii reprezintă o etapă esențială în procesul de recondiționare covor PVC. Înainte de aplicarea poliuretanului, este necesară spălarea mecanizată în profunzime a pardoselii pentru a nu mai prezenta murdărie, agenți chimici, zgârieturi fine sau alte impurități. Procedeul este realizat cu un agent de curățare special (decapant de la Dr. Schutz) și cu un aparat cu monodisc cu accesorii speciale.
Urmează limpezirea suprafeței cu apă rece și aspirarea apei. Procesul se poate repeta dacă pardoseala este foarte murdară și prezintă pete greu de îndepărtat. La final, așteptăm ca suprafața să se usuce complet.

image

Etapa III – Aplicarea poliuretanului și a chipsurilor colorate decorative

Se aplică poliuretan colorat de la Dr. Schutz – PU Color – și chipsurile decorative colorate (există o paletă extrem de largă de nuanțe, atât pentru poliuretan, cât și pentru chipsuri). Pentru acest proiect s-a ales un poliuretan colorat albastru și chipsuri galbene. Acestea se aplică cu un dispozitiv special care le împrăștie în mod uniform pe stratul de poliuretan încă proaspăt.

image

Etapa IV – Aplicarea sigilantului din poliuretan

Ultimul strat aplicat în procesul de recondiționare covor PVC este Dr. Schutz – PU Sealer care are rolul de a sigila suprafața și de a oferi protecția necesară. Un strat nou de uzură, chiar mai rezistent decât cel precedent, este aplicat.

RECONDIȚIONAREA UNUI COVOR PVC = ECONOMIE DE TIMP ȘI BANI
Recomandăm serviciul de recondiționare covor PVC, mai ales în domeniul medical și cel de învățământ, acolo unde nu pot exista întreruperi mari de activitate. Recondiționarea poate reda aspectul și proprietățile inițiale ale pardoselii PVC cu costuri semnificativ mai mici, comparativ cu înlocuirea integrală a suprafeței (citește despre avantajele recondiționării). Recondiționarea suprafețelor din PVC poate fi făcută cu poliuretan transparent, sau cu poliuretan colorat.

Reprezentanții Indfloor Group sunt specializați în serviciul de recondiționare pardoseli PVC folosind sistemele și produsele profesionale Dr. Schutz.

Vezi procesul în imagini video

Exemple de pardoseli PVC trecute prin procesul de recondiționare

Suprafețele din PVC sau linoleum se pot întreține foarte ușor cu detergenți potriviți. Aceste soluții pentru pardoseli marca Dr. Schutz pot fi comandate din stocurile Indfloor Group. Sunt produse profesionale, certificate de către marii producători de pardoseli PVC.

Contactează-ne!

Vei primi toate detaliile de care ai nevoie! Bazează-te pe o echipă de profesioniști, cu o experiență de aproape două decenii în domeniul pardoselilor profesionale.

Suntem aici să te ajutăm în proiectul tău de recondiționare a pardoselilor PVC